Elly Amalie Wingstad er politiker for Arbeiderpartiet i Målselv. Nå reiser hun (minst) et år til Vadsø for å jobbe.

Elly Amalie har fått jobben hun ønsket seg

Jobben Wingstad nå har fått er hos Statsforvalteren, og den fører henne vekk fra Målselv i minst ett år. Hun gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb.

Publisert Sist oppdatert

Rundt juletider for fire måneder siden ble Elly Amalie Wingstad fra Bardufoss ferdig med sitt jusstudie.

Hun bestemte seg da for at hun ville ta i bruk utdanningen, og søkte derfor på en jobb hos Statsforvalteren i Troms og Finnmark.

Jobben fikk hun, og det er derfor hun nå har søkt om fritak fra vervene hun har som politiker, blant annet som vara i kommunestyret, men også i Konfliktrådet og Forliksrådet.

Flytter

Hun må nemlig flytte til Vadsø.

– Nå begynner jeg å ta i bruk utdanninga. Jeg skal først og fremst jobbe innenfor vergemålseksjonen hos Statsforvalteren. Det er derfor jeg har søkt fritak. Jeg hadde egentlig ønsket å ha vervene, og jeg synes det har vært veldig lærerikt og givende. På grunn av avstandene kan jeg ikke det, sier Wingstad til Nye Troms.

– I Forliksrådet og Konfliktrådet har jeg en stedfortreder som jeg regner med går inn i rollen. Kommunestyret må finne vararepresentanter til begge disse, sier Wingstad.

Nå som hun flytter til Vadsø har hun et mål om å i alle fall være der et år.

– Det er derfor jeg har søkt om permisjon og ikke ønsker å gå av permanent. Jeg vil jobbe hos Statsforvalteren, for der får jeg ekstremt mye kunnskap og erfaring, som kan være relevant innen de vervene jeg har og innen jussen. Jeg tar det litt som det kommer, sier hun.

Kunnskap og erfaring

Hun presiserer viktigheten av å kunne tilegne seg erfaringer og  kunnskap i kraft av jobben, selv om hun skulle ønske at hun kunne kombinere vervene og den nye jobben hennes.

– Jeg har troa på at alle har godt av å flytte litt og høste kunnskap der man kan, så kommer man tilbake etter hvert. Jeg ser at flere tenker i de banene. Det er yngre og yngre folk som tar del i politikken, og det er veldig artig. Jeg tror kommunestyret i Målselv i likhet med akkurat nå, og så vil være godt rustet i framtiden, sier Wingstad.

Powered by Labrador CMS