Astrid Elise Evensen er en av 50 vinnere av Drømmestipendet 2024. Her sammen med, fra venstre, ordfører i Målselv, Martin Nymo, Christian Lorentzen i Norsk Tipping og Jens Nyland i Norsk kulturskoleråd.

Astrid Elise fikk Drømmestipendet

Søndag fikk Astrid Elise Evensen fra Målselv utdelt blomster, diplom og sjekk som bevis på at hun er en av vinnerne av Drømmestipendet 2024.

Publisert

Utdelingen tok plass i Istindportalen, og Astrid Elise mottok Drømmestipendet i kategorien visuell kunst. 

– Det er gøy å vinne. Det kom fort på, men det blir ofte slik. Det er veldig spennende at så mange har kommet hit i dag for å se ting jeg har laget, forteller Astrid Elise, som hadde tatt med seg et knippe av glassverkene sine for anledningen. 

Stort oppmøte

Utdelingen var for øvrig slått sammen med en ettermiddagskonsert med operaparet Gunnar Andor Nieland og Sassaya Chavalit. Godt over 100 personer hadde møtt opp denne søndagen. 

– Jeg trodde kanskje det ville være tre-fire stykker som kom på grunn av meg. Men så er det faktisk en god del folk her. Jeg tror kanskje de fleste kom hit på grunn av operaen. Jeg inviterte foreldrene mine, og så ser jeg det er noen kjentfolk her. Det er gøy, meddeler hun.

– Det er gøy å vise fram verkene mine for så mange mennesker, fortalte en glad Astrid Elise.

En liten stund senere kunne Jens Nyland (Norsk kulturskoleråd) fra scenen fortelle at Målselv er en av 40 vinner-kommuner i år. 

Håper å inspirere

– Vi håper at denne stipend-tildelingen kan inspirere Målselv kommune til å videreutvikle seg som kunst- og kulturkommune. At de fortsetter det gode arbeidet de gjør med å bygge framtidsrettede verdier ved å satse på barn og unge, sa Nyland.

– Kjære Astrid Elise. Det er en stor glede å kunne gratulere deg med tildelingen av Drømmestipendet. Du er en av 50 vinnere på landsbasis, og det er liten tvil om at du har utmerket deg stort i nasjonal sammenheng for din kunst. Vi håper du kjenner på en stolthetsfølelse i dag, og at du tar med deg den følelsen videre inn i din utvikling, fortsatte han. 

Et forbilde

Deretter overlot han ordet til ordfører Nymo. Han uttrykte blant annet at kunst og kultur er en måte å ytre seg på, og hvordan dette er med på å få hver enkelt til å ha personlig vekst. 

Dette glasset lagde Astrid Elise til faren sin, som dyrker gulrøtter.

– Hvorfor er det viktig å følge drømmene sine? Det gir mål og retning, det gir mening. Det inspirerer og man er også et forbilde for andre. Vi i Målselv kommune er stolte av Astrid Elise. Hun har drømmer om utlandet. Det vitner om ambisjoner og reiselyst, påpekte ordføreren fra senen.

Astrid Elise jobber for tiden ved Glasshytta Blåst i Tromsø, hvor hun er lærling. I mai skal hun ta eksamen. Etter dette tenker hun å ta påbygg i byen. Hun har også planer om å dra til Sverige og videre utdanning ved Riksglasskolan. 

Anerkjennelse

– Minst like viktig som pengene, er anerkjennelsen av at noen har lagt merke til den jobben du har gjort, hva du kan. Og ikke minst hva du kan bli. Vi tror det gir deg inspirasjon og motivasjon til å fortsette og utvikle deg, sa Christian Lorentzen i Norsk Tipping. 

Som vinner av Drømmestipendet ble Astrid Elise tildelt en sjekk på 30.000 kroner. 

– Jeg vil takke alle som har vært i livet mitt, og som har hjulpet meg videre. Også vil jeg takke Drømmestipendet for at jeg fikk denne sjansen til å bli sett. Takk for blomster og sjekk, sa Astrid Elise Evensen i takketalen sin. 

Powered by Labrador CMS