Store hull i vegbanen er ikke et uvanlig syn langs Fylkesveg 854 (Målsnesveien). Arild Braathen er blant dem som ser fram mot renoveringa av vegen.

Nå kan Arild glede seg til at Målsnesveien skal renoveres

I lengre tid har Fylkesveg 854 (Målsnesveien) hatt et stort behov for utbedring. Nå kan det se ut til at Arild Braathen og resten av beboerne langs strekninga får noe å glede seg over.

Publisert Sist oppdatert

Fristen på anbudsrunden er nemlig bare få dager unna. Da vil Troms fylkeskommune ha en mye bedre oversikt. 

– Jeg kan bekrefte at dette er lyst ut, og frist for å sende inn et anbud er 20. april. Vi er optimistiske til at mange viser interesse for å delta i anbudskonkurransen. Prisene er innenfor de avsatte økonomiske rammene. Dette får vi imidlertid klarhet i så snart anbudsfristen utløper, forteller avdelingsleder for infrastruktur i samferdselsetaten i Troms fylkeskommune, Øyvind Strømseth. 

Når et anbud nå er like rundt hjørnet, vil fylkeskommunen ha folkemøte med Bygdelaget på Målsnes.

  – Det er bare en veg til Målsnes, det fins ikke noe alternativ. Vi må gjennomføre opprustingen på en slik måte at lokalbefolkninga kommer seg til og fra mens arbeidet pågår. Bygdelaget har tidligere uttrykt at å få en opprusta veg på Målsnes vil medføre at det blir mer attraktivt å bo der. Det skaper bo- og blilyst, meddeler han. 

På tide

Arild Braathen er leder i Bygdelaget Samhold Målsnes. Han er glad renoveringen av Målsnesveien nå skal gjennomføres.

– Det er gledelig at man nå er i gang med prosessen og at det er bevilget penger. Forhåpentligvis går de i gang med fornying av vegen i løpet av i år eller neste år. Vi er kjempefornøyd med at det har gått denne vegen. Det er på tide, forteller han. 

Arild synes det er gledelig at en totalrenovering av Fylkesveg 854 skal realiseres i nærmeste framtid.

Samtidig uttrykker han stor takknemlighet til sittende politisk ledelse i fylket. I 2021 vedtok de nemlig fylkesvegløftet, der Fylkesveg 854 er en av strekningene som skal utbedres. 

– Vi må være takknemlig for at vi fikk det til slutt. Selv om det har vært en lang kamp. Det at politikerne synliggjør det ved å kalle det for et fylkesvegløfte er med på å sette en standard for dem selv, påpeker han.

Ifølge Braathen var Målsnesveien i sin tid den aller første fylkesvegen i Troms. 

– Målsnes hadde en rolle som knutepunkt i trafikken. Blant anna i forhold til Bardufoss og Forsvaret sine aktiviteter. Dette var allerede før andre verdenskrig. Denne vegen, som går fra Målsnes til Moen, ble bygd av russiske fanger. Det er et historisk artig poeng, opplyser Arild Braathen. 

Maks to år

Øyvind Strømseth vil ikke uttale seg om hvor lang tid renoveringen av fylkesvegen vil ta, eller når arbeidet blir ferdig. Det har tidligere vært antydet at arbeidet skal gjennomføres over to år. De har lagt inn noen muligheter i anbudene som kan få utslag på byggetida.

Fylkesveg 854 (Målsnesveien) har i flere år hatt svært dårlig standard. Nå er en renovering like rundt hjørnet.

– Det blir maks to år. Det kan hende vi klarer det på ett. Mer vil jeg ikke si før vi får anbudene. Brukerne av vegen må huske på at vi eier vegen på deres vegne. De må være litt tålmodig når vi holder på med disse arbeidene. Det vil være litt ubehagelig i perioden arbeidet pågår, men det blir så mye bedre etterpå, konstaterer han.

Omprioritering

Nylig skrev Nye Troms om Storjordveien, eller Fylkesveg 7834, som i likhet med Målsnesveien har en dårlig standard. Denne vegen inngår riktignok ikke i arbeidet som gjelder vegen til Målsnes. Fylket arbeider nå med å kartlegge skadene etter vårløsninga og har ennå ikke konkludert med hva som må gjøres. 

– Vi har fått opplyst at det har pågått en større massetransport til et prosjekt Forsvaret har i Blåtind skytefelt, dette har vi imidlertid ikke fått bekreftet ennå. Vegen er visstnok fullstendig knust. Jeg kan ikke si noe per nå om vi må omprioritere noe med tanke på renovering av denne strekninga, sier Øyvind Strømseth.

NB: Fredag kom også bekreftelsen på at det skal legges 22 kilometer med ny asfalt på strekningen mellom Lunneborg og Målsnes. 

Powered by Labrador CMS