Bak Roy Jakobsen står containerne som skal ut til kunder som har vårrydding.

Venter på vårrydderne

På Senja Avfall står containerne og venter på at vårrydderne skal komme og låne dem. 

Publisert Sist oppdatert

Tilbudet om gratis leie av container har blitt godt mottatt av brukerne. 

– Jeg har ikke eksakt tall på hvor mange som har benyttet seg av dette tilbudet i år, men vet fra tidligere år at mange har benyttet seg av kampanjen, sier daglig leder av Senja Avfall Næring, Roy Jakobsen. 

For tiden er det mange containere som skal ut til kunder, også innen landbruket, i forbindelse med vårrydding. 

– Vi setter litt ekstra inn på dette, og hjelper folk med å bli kvitt avfallet sitt, uten at de må tømme lommeboka. Vårryddinga er noe positivt, slår Jakobsen fast. 

Containere i flere størrelser er klare for å sendes ut til kunder som har våropprydding.

Spre informasjon

Jakobsen forteller at folk har reagert positivt når de får vite at de kan får låne en container på vårparten for å bli kvitt avfallet sitt. 

– Det blir veldig positivt mottatt. I tillegg opplever vi at folk generelt er flinke til å spre informasjonen rundt det, slik at vi når ut til flere, sier han. 

– Kan det være aktuelt å utvide dette, ut over 1. juni?

– I år blir det ikke gjort noe, men vi får snakke litt om det, om det kan være aktuelt å utvide fra neste år av. Ingenting er bestemt, sier Jakobsen.

Innen landbruket er det to utfordringer: Landbruksplast og skrapjern. Jakobsen forteller at alle miljøstasjonene kan imot avfallet. Han bemerker også at det ikke koster noe å levere inn jernskrap.

Gir avfall nytt liv

Jakobsen opplyser at det merkes en tydelig endring på våren, når avfallet begynner å tine fram. I tillegg ryddes det gjerne i garasjer og andre steder, som gjør at det dukker opp ting en ikke har bruk for. 

– Mange har gjerne også noe gammelt metall liggende. Når de ser at dette ikke blir brukt, leverer de det inn til oss. Folk rydder rundt seg, og folk er også flinke til å levere avfallet sitt, forklarer den daglige lederen for Senja Avfall Næring, som trekker fram at en kan slå tre fluer i en smekk om en kjører en ryddesjau på vårparten. 

– Du får unna sårt tiltrengt vårrydding, i tillegg til at du gir avfallet ditt nytt liv.  Vi gjenvinner både plast- og metallavfallet vi får inn. Punkt tre  – du gjør naturen en tjeneste og tar sammen med oss ansvar for miljøet, beskriver Jakobsen. 

Powered by Labrador CMS