Anne-Lise Sørensen og datteren Hannah Kristine Enebakken

Livsverket skal datteren overta

Når Hannah Kristine Engebakken, datter av nåværende eier overtar, blir hun tredje generasjon i rekken som driver Patricias.

Publisert

Patricias Gatekjøkken har nærmest blitt en institusjon på Setermoen og kan feire 50-årsjubileum i år. 

Restauranten har vært i to andre lokaler tidligere. Først i Moelven-brakke og deretter i tømmerhytta der vinterhagen er nå. Eier Anne-Lise Sørensen opplyser at de har vært i nåværende lokaler i rundt ett år.

Den siste tiden har de holdt på med oppussing. Da Nye Troms var innom, ventet de på noen nye møbler.

Sørensen understreker at det er datteren Hannah Kristine Engebakken, som i dag er nestkommanderende, som blir å ta over driften.

– Jeg bygger for henne og for fremtiden, sier Sørensen.

Organisering av drift

Det er et perspektiv og en plan med det hele, sier hun.

– Vi skal bli ferdig med hele byggeprosjektet. I tillegg skal vi organisere drifta i ett eiendoms- og ett driftsselskap. I løpet av neste år tas et generasjonsskifte. Det er en del formaliteter som må være på plass først, forklarer Sørensen.

Eier Anne-Lise Sørensen.

– Det blir store sko å fylle, når jeg tar over, innrømmer Engebakken

Hun har jobbet på gatekjøkkenet i 16 år. Moren Anne-Lise Sørensen har på sin side jobbet på gatekjøkken i snart 30 år.

– På dette bygget er det lokal arkitekt og lokal entreprenør, med lokale underentreprenører. Jeg føler at vi er et naturlig stoppested mellom Tromsø, Harstad og Narvik. Når man da har bare lokale aktører føles det fint å gi noe tilbake til dem, mener Sørensen.

For å utnytte plassen har de satt inn en dusj på handicap-toalettet.

– Vi har mange kunder som sykler og går på tvers av Norge, og andre som har behov for å ta seg en dusj. De kommer til Setermoen for å ta seg en bit mat, og da er det fint å kunne tilby muligheten for dusj her, sier Sørensen.

Jubileum

I år er restauranten 50 år. Det har de tenkt å feire med en 70-tallsfest til sommeren.

Patricias Gatekjøkken.

Det var Kristin og Trond Strømseth som først startet tilbudet i 1974. Foreldrene til Sørensen, Patricia og Anton Sørensen tok over tidlig på 80-tallet. Anne-Lise Sørensen er andre generasjon som er eier i familien. 

Når datteren tar over blir hun tredje generasjon. Og etter det kanskje hennes datter?

– Det har vært en givende utvikling både når det kommer til jobben og maten. Til å begynne med gikk det veldig mye i pommes frites, koteletter og potetmos. Nå er vi mest rendyrka på pizza og hamburger, og bruker mange lokale råvarer, sier Sørensen.

Powered by Labrador CMS