Strekningen mellom Holt og Tamok bru i Øverbygd har i lengre tid vært i dårlig forfatning. Det er Frank Nesvik fortvilet over.

– Man hører det fyker asfalt rundt hele bilen

Frank Nesvik bor i Øverbygd. Han fortviler over den dårlige forfatningen vegen mellom Holt og Tamok bru er i.

Publisert

Vegen er så dårlig at mesteparten av asfalten har gått i oppløsning og ligger strødd utover. 

– Jeg kjøpte bil i fjor sommer, men den er ikke i bruk på grunn av vegene. Jeg tør rett og slett ikke å kjøre med den på disse vegene. Deler av strekninga mellom Holt og Tamok bru knekker asfalten sammen, og du ender til skogs. Så ille er det, forteller Frank. 

Tør ikke kjøre

Bilen han skaffet seg, en BMW, har han nå valgt å legge ut for salg. Den eneste bilen han tør å kjøre med på strekninga er en eldre Volvo. 

– Det er helt forferdelig. Vi sjekket vegen med vater for to år siden, og i det ene kjørefeltet sto bilen i 17 prosent helling utover vegbanen. Fra Jokerbutikken og Tamok bru er det to kilometer med dårlig veg. Det er nesten slik at jeg oppfordrer folk til å kjøre ut søppelet sitt og stenger hele vegen med det. Men man kan vel ikke være så ekstrem i slike situasjoner, meddeler han oppgitt. 

Nylig punkterte bilen hans etter en tur langs denne vegen. Det endte med steinsprang i både rute og ellers på bilen.

– Jeg kjørte i et hull som var fylt med vann. Det hullet var vel 13 centimeter dypt, og jeg kjørte i 50 kilometer i timen. Jeg knuste felgen og bærearmen framme på høyresida knakk. Jeg måtte hente bilen på henger for å få den hjem. Jeg fikk bestilt nye deler og skiftet disse her hjemme. Det var eneste muligheten, forklarer Frank. 

Sure penger

Dette førte til at var han uten bil i ni dager. Ny felg kostet ham 5.000 kroner, mens han måtte ut med 2.500 for ny bærearm. I og med at han selv tok seg av reparasjon av bilen, sparte han en del.

Slik ser vegen i Øverbygd ut.

– Jeg er heldig som slapp å sende bilen på verksted. Jeg tipper regninga kom på 9.000 kroner. Det er sure penger, men det hadde sikkert kostet tredobbelt så mye om jeg hadde fått den reparert på et verksted, konstaterer han.

Ifølge Frank er asfaltbitene som har løsnet i vegbanen på mellom fem og ti centimeter. 

– De blir som store steiner. Når andre biler kommer, og treffer disse, så spretter de videre. Man hører det fyker asfalt rundt hele bilen. Vegen er ikke kjørbar. Jeg vurderer nesten å kjøpe en ATV til sommeren og bruke den.  

I oppløsning

Den relativt snøfattige vinteren og perioden med mildvær nylig har heller ikke hjulpet på forholdene. Snarere tvert imot. 

– Når det regner, går vegen i oppløsning. Man ser det har slått store sprekker over hele vegbredden. Det er ganske ekstremt. Det ser nesten ut som en lastebil har tømt løs asfalt, slår Frank Nesvik fast. 

Powered by Labrador CMS