Lea Berle Horne fra Storsteinnes vant lørdag gull i junior-NM i vektløfting og kvalifiserte seg samtidig til både EM og VM for juniorer til høsten.

Sykt bra – tok både EM og VM-kravet

Med feber og sykdom i kroppen vant Lea Berle Horne et suverent NM-gull og kvalifiserte seg samtidig til både EM og VM for juniorer senere i år.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte det, men det gikk, sier en Lea Berle Horne.

Lørdag vant hun et suverent gull i juniorklassen minus 76 kg i Hitrahallen, men viktigere var det at hun samtidig klarte kravene til både EM og VM i vektløfting for juniorer på andre siden av sommeren. Alt med mye sykdom i kroppen.

– Det var EM-kravet som var det jeg tenkte på før dette stevnet, og det var kun derfor at jeg stilte opp. Egentlig var jeg skikkelig dårlig, og jeg ville bare bli ferdig med stevnet. At jeg klarte å løfte så godt er litt rart, innrømmer den sterke vektløfteren fra Storsteinnes.

Kun kravet viktig

Hun ikke bare klarte kravene til begge de internasjonale mesterskapene i september og oktober, hun satte også ny norsk junior-rekord i rykk da hun løftet 90 kilo i tredje og siste løftet. I støt tok hun 117 kilo i sitt tredje løft. Til sammen 207 kilo. Løftene holdt til bestemannspremien i NM.

– Deilig å klare det, sier Lea, som egentlig bare tenkte på å klare EM-kravet i helgas stevne i Trøndelag.

EM viktigst

EM-kravet var 200 kilo, mens VM-kravet var 203 kilo totalt. Europamesterskapet for juniorer går i polske Raszyn i slutten av oktober, mens verdensmesterskapet går i spanske Leon en måned tidligere.

– Jeg vet ikke om jeg blir å nedprioritere verdensmesterskapet, ettersom det bare er en måned mellom de to stevnene. Sjansen til å gjøre det best resultatmessig er helt klart i EM, så kanskje velger jeg det som mitt hovedfokus, sier Lea Berle Horne.

I EM er medalje en mulighet, og kanskje det som blir målet for henne.

– Jeg er nok i vannskorpa for medaljesjanse der, mens det i VM er langt tøffere å klare det, sier den 18 år gamle balsfjordjenta, som tidligere i år også vant NM-gull i seniorklassen.

Skadet etter NM

Hun løftet også i det mesterskapet 207 kilo totalt, fordelt på 88 og 119 kilo i de to disiplinene. Etter det var formen hennes meget god, men etter påske fikk hun påvist «jumpers knee», og måtte kutte veldig mye ned på treninga. Skaden, og sykdommen hun fikk i kroppen et par dager før helgas mesterskap, gjorde at hun måtte presse seg for å komme ned i matchvekt før NM.

– Det ble litt «kamp» for å komme under 76 kilo, men det gikk, men NM var fryktelig tungt. Sykdom, og lite søvn, gjorde at jeg følte meg skikkelig dårlig før start lørdag. Jeg vet ikke hvor mange Paracet jeg måtte ta for å komme meg gjennom konkurransen, sier Lea Berle Horne.

Tar mandlene

Nå håper hun bare å bli frisk snarest mulig. Deretter kommer en travel eksamensperiode for henne på skolen, og kanskje skal hun fjerne mandlene i halsen i løpet av våren.

– De har plaget meg ganske mye, men det er ganske lang restitusjonstid etter en slik operasjon, så jeg må se om det lar seg gjøre nå, i forhold til høstens internasjonale mesterskap. De er de store målene mine denne sesongen, sier Lea Berle Horne.

Powered by Labrador CMS