Jostein Rubbås-Risvik fra Øvre Målselv skytterlag gikk i helga til topp i NNM vinterfelt.

Vant etter omskyting: – Beste måten å vinne på

Jostein Rubbås-Risvik gikk seirende ut av kampen om NNM-tittelen i vinterfelt etter at han avgjorde omskytinga til sin fordel.

Publisert

– Sånne dueller er ekstra artig å vinne, der skuddene blir anvist ett og ett. Det er nesten beste måten å vinne på, sier Jostein Rubbås-Risvik og smiler.

Øvre Målselv-skytteren måtte ut i omskyting mot hjemmefavoritten Torfinn R. Johnsen fra Bø skytterlag under søndagens finaler i NNM vinterfelt midtre krets. De to var de enste i klasse 2-5/V55/ eldre junior som maktet 42 treff i feltløypa. De stoppet begge på sju innertreff i finalen, og dermed måtte et tolv nye skudd til for å skille de to 5. klasseskytterne. Der stoppet begge på 11 treff, med Øvre Målselv-skytteren med ni av dem som innertreff, en mer enn Bø-skytter Johnsen.

– Å vinne NNM vinterfelt er nesten ett av hovedmålene mine for sesongen. Jeg har liksom prøvd å gjøre det best i feltskyting, så da er det godt å lykkes i dette mesterskapet, sier Jostein Rubbås-Risvik.

Han synes den innledende runden var ganske krevende i Vesterålen, og bare fire skyttere klarte å treffe på samtlige skudd. Finalens tolv skudd synes han var enklere, og han irriterer seg litt over for dårlig skyting på den liggende serien der.

– Jeg tapte tre innertreff på de seks liggende skuddene, og det var ikke bra nok. Kneskytinga var bedre med fire innertreff, sier Jostein Rubbås-Risvik.

Tore til topps

Tore Winje fra Målselv skytterlag vant klasse V73.

NNM midtre krets samlet 102 skyttere fra 21 ulike skytterlag i fra samlagene Troms, Vesterålen, Ofoten og Lofoten. Den eneste skytteren fra Indre Troms som vant sin klasse, bortsett fra Rubbås-Risvik, var Tore Winje fra Målselv skytterlag. Tore skjøt 30 treff på innledninga, og med 12/8 i finalen ble han mester i klasse V73.

Powered by Labrador CMS