Tuva Prestbakmo Jinnegren er ei av tre BOIF-spillere som er klar for spill i Bodø i sommer.

Tre BOIF-jenter til minoritets-VM

Tre nåværende og en tidligere BOIF-spiller er tatt ut til å representere FA Sápmi under sommerens CONIFA world cup i Bodø.

Publisert

Tuva Prestbakmo Jinnegren, Karoline Fosli og Ida Øyen (ex. Skånland) spiller på BOIFs lag i 3. divisjon, og de er alle tatt ut til sommerens mesterskap som spilles i Bodø i anledning at byen er europeisk kulturhovedstad i år. Med på laget til FA Sápmi er også den tidligere BOIF-spilleren Sofie Sørensen som nå spiller for Medkila i 2. divisjon.

CONIFA (Confederation of Independent Football Associations) er fotballføderasjonen for alle foreninger utenfor FIFA, der FA Sápmi er en av medlemsforeningene. I Bodø skal de spille innledende kamper mot Kashmir og Nord-Kypros. I den andre gruppa spiller Tibet, Tamil Eelam og Szekely-land den første uka i juni måned.

– Vi har fått bekreftelse på at alle de fem andre lagene stiller, sier trener for FA Sápmi sitt damelag, Elin Nicolaisen fra Bardufoss.

Kun to med sist

For to år siden var det sist et slikt mesterskap, men da var det kun FA Sápmi som stilte opp under mesterskapet der Tibet var verter. Da vant FA Sápmi komfortabelt.

– Det blir nok mye tøffere denne gang. Vi er spent på mesterskapet, men går selvsagt inn for å vinne også denne gang, sier Nicolaisen.

Årsaken til at hun er litt tilbakeholden er at mesterskapet går midt i seriespillet for de nordiske landene, og at kampene i Bodø dermed kolliderer med klubbkamper for mange av spillerne. Samtidig er det midt i eksamensperioden til flere aktuelle spillere.

– Vi har noen spillere som har meldt forfall til årets mesterskap, så det er flere unge og mer urutinerte spillere med til Bodø enn vi hadde til Tibet sist, sier Elin Nicolaisen.

Lite samspill

Likevel tror hun de skal komme med et godt mannskap til mesterskapet. Største utfordringa er mangelen på samspill.

– De andre er et «lag», mens vi kanskje er heldige om vi får ei trening sammen før første kampen, sier hovedtreneren.

Hun har med ni av spillerne fra to år tilbake på det uttaket som nå er gjort, blant dem spissen Moa Øhman fra den svenske klubben Alingsås FC og den finske veteranen Sanna Ylianttila som har vært proff i svensk kvinnefotball.

– De blir viktige spillere for oss, sier Nicolaisen.

Dedikerte spillere

Karoline Fosli og Sofie Sørensen var begge med da FA Sápmi var i India i 2022. Da var Fosli lagets yngste spiller.

– Det var en stor opplevelse for alle spillerne, sier Elin Nicolaisen, som innrømmer at hun er spent på nivået til laget sitt foran årets mesterskap.

– Vi har uansett et godt mannskap med dedikerte spillere, og vi satser på at de skal være godt nok til å vinne på hjemmebane, sier sjefstreneren til FA Sápmi sitt kvinnelag.

Troppen

Dette er spillertroppen til FA Sápmi og Bodø 3.–8. juni:

 Marja Sofe Holmestrand Hætta - Våg FK, Tonje Nilssen - IL Polarstjernen, Ida Øyen -BOIF, Eva Alida Eliasson - Umeå IK, Laila Katrine Triumf - Porsanger IL, Tuva Prestbakmo Jinnengren -BOIF, Jenny Marie Mannsverk - Våg FK, Sofie Sørensen - Medkila IL, Wilma Ritzen - Palm Beach Atlantic University, Frida Ritzen - BK Kenty, Klara Norlemann - KFUM Damer, Karoline Fosli – BOIF, Sanna Ylianttila - FC Kiffen, Tuva Solstad - Fløya IF, Moa Øhman - Alingsås FC, Ylva Johnsen - TIL 2020, Thea Andreassen Isaksen - Medkila IL, Thea Norkyn Nygård - IK Grand.

Powered by Labrador CMS