Slik ser Storjordveien ut: – Vi er ikke forbannet, vi er fortvilet

Fylkesveien som går fra Mindekrysset i Målselv og mot Aursfjorden er innfartsveien til Akkasæter leir som i disse dager bygges. 

Publisert

Eivind Øvremo bor på Kjellmoen og kjører buss på Storjordveien. Han fortviler over tilstanden på veien som voksne og barn skal bruke. 

– Fra torsdag i forrige uke og til nå har veien virkelig fått kjørt seg. Jeg kjørte en buss med soldater inn til Akkasæter her om dagen, og veien der oppe knuses bokstavelig talt av anleggstrafikken. 

Øvremo forteller at det kjøres tunge lass med grus og stein inn til byggeområdet som trykker ned og lager spor langs veien. Han mener veien ikke er dimensjonert for slik trafikk. 

– Det er vondt å kjøre flere plasser. Man lurer på om det blir gjort noe med dette i nærmeste framtid eller om vi må leve med det? Det bygges opp til masse aktivitet på Akkasæter, og den militære trafikken vil naturlig nok øke på Storjordveien. 

Mye telehiv

Han sier veien må nødrepareres, og om ikke vil deler av veien snart ikke være kjørbar. Telehiv er et like sikkert vårtegn som hestehoven. Opptiningen under bakken har satt sine spor på veier flere plasser i kommunen. 

– Det er omtrent fjorten dager på denne tiden der telehiven går ut av veien. Firmaene som jobber på Akkasæter skal levere sitt til byggeplassen, men dette er ikke bra.

– Det må bli en fortgang her. Vi er ikke forbannet, vi er fortvilet, sier Øvremo. 

Selv kjører han buss på strekninga, og forteller at det går mye trafikk spesielt om morgenen. 

Sliter på folk og utstyr

– Det bor folk i bygda som jobber i Malangen og motsatt. For ikke å snakke om skolebussen. Man føler seg mørbanka når dagen er omme - både biler, busser, voksne og barn. 

Øvremo sier det er veldig positivt at Målsnesveien nå skal få seg en oppgradering. Likevel håper han at strekningen Olsborg - Akkasæter kan rustes opp for å tåle belastningen. 

– Veien må tåle litt. Ikke bare for tung last under byggingen, men Forsvaret trekker mange tonn på sine transporter. Det begynner å bli trafikkfarlig.  

Ingenting planlagt

Tor Ivar Johnsen, seksjonsleder drift og vedlikehold i Troms Fylkeskommune, sier de er klar over problemet. 

– Vi har fått tilbakemelding på at det er et parti av veien som går i oppløsning i kombinasjon med teleløsning og tung trafikk. 

Han sier veien først må tørkes opp før man kan avrette og gjøre den kjørbar igjen. 

– I første omgang skal vi ta kontakt med transportørene som kjører til Akkasæter og få dem til å redusere lasten. Når veien er frossen kan man kjøre med tyngre aksellast enn på våren og sommeren, sier Johnsen. 

– Når Forsvaret skal kjøre og frakte både utstyr og personell opp, som fører til større belastning på veiene, er det noe som tas hensyn til?

– Man må se på mulighetene når det tørker opp, men noen større midler for å fikse opp i veien har man ikke. Forsvaret legger ikke noe penger der. Så lenge man holder seg innenfor aksellasten så kan Forsvaret og alle andre kjøre på veiene slik som hvermannsen. 

Powered by Labrador CMS