Benjamin Heimstad Aune (liggende), Jørgen Sørgård Heiskel (t.v.), Leah Norma Stenbakken og Jan Sverre Gjerdrum sanket alle medaljer under NM i kivkboksing i Tjeldsund.

Vant tre gull i største NM på mange år

Øverbygd sine deltakere sikret klubben tre gull under helgas norgesmesterskap i kickboksing. Det var det største i antall deltakere på mange år.

Publisert Sist oppdatert

– Å vinne tre gull var veldig bra, sier trener Robin Rognmo Johansen.

Øverbygd kickboxingklubb stilte med, for dem, bare fire deltakere i mesterskapet som samlet 177 utøvere totalt i Tjeldsundhallen i Ramsund. Antall NM-deltakere var høyere enn på mange år, men det hindret ikke de fire fra Øverbygd å gjøre seg godt bemerket.

– Vi hadde ikke alt for høye forventninger, så tre gull er godt gjort, sier treneren.

Vant dobbelt

To av titlene sikret Benjamin Heimstad Aune klubben. Unggutten fra Nordkjosbotn satser taekwon-do, men trenere også kickboksing, og under helgas norske mesterskap var det ingen som kunne true ham i minus 84 kilo for juniorer. Han vant klart både lettkontakt og pointfighting etter flere gode kamper. I de to finalene var det motstandere fra Bergen og Tromsø som måtte se balsfjordingen gå seirende ut.

– Benjamin er veldig god til å sparke, og spilte på det, men han måtte også bruke armene godt etter hvert. I finalen i pointfighting så det en stund litt «skummelt» ut, men da vi fikk Benjamin til å bruke mer slag, ble det en klar seier til slutt, sier Robin Rognmo Johansen.

Har ser gjerne at 16-åringen gjør kickboksing til sin hovedidrett, men er klar på at det valget må unggutten ta selv.

– Så langt går det fint å kombinere de to idrettene, sier Robin Rognmo Johansen.

Utøvere og trenere samlet etter NM i Tjeldsund. Jørgen Sørgård Heiskel (t.v.), Leah Norma Stenbakken, Benjamin Heimstad Aune, Jan Sverre Gjerdrum, Kristoffer Krokmo og Robin Rognmo Johansen.

Gull og sølv

Gull ble det også til 13 år gamle Jørgen Sørgård Heiskel. Han vant den direkte finalen i pointfighting mot en utøver fra Grimstad i ungdom +69 kilo, og vant også to innledende kamper i lettkontakt. I finalen ble det til slutt tap mot en utøver fra Oslo-klubben Østerås.

– I fjor ble det to sølv i NM for Jørgen, nå ett gull og en sølv, så jeg sa at neste år blir det to gull. Et veldig sterkt mesterskap av Jørgen, som var helt suveren i pointfighting-finalen, sier Robin Rognmo Johansen.

God innsats

Jan Sverre Gjerdrum møtte en landslagsutøver fra Bergen i første kamp i pointfighting i herrer minus 74 kilo og leverte en god kamp, tross tap, men revansjerte seg med å vinne bronsefinalen mot en utøver fra arrangørklubben Tjeldsund.

Leah Norma Stenbakken tapte to jevne kamper i både pointfighting og lettkontakt i direkte finaler i junior +70 kilo. I begge kampene møtte hun en sterk motstander fra Sentrum, Oslo.

– Begge gikk gode kamper, og det var artig at NM samlet så mange utøvere igjen. 177 utøvere fra 25 klubber er det største norgesmesterskapet på ti år, og ekstra artig var det at så mange kom til mesterskapet når det gikk i Tjeldsund, sier Øverbygd-trener Robin Rognmo Johansen.

Powered by Labrador CMS