Erik Valnes på pressetreffet med langrennslandslaget på Scandic Holmenkollen Park i Oslo.

Valnes én av elleve på nytt landslag

28 år gamle Erik Valnes fra Bardufoss OIF er som ventet med på neste års langrennslandslag. Der er han en av elleve løpere på et samlet herrelag.

Publisert

Sprintlandslaget for herrer er borte etter sist sesong. Nå er samtlige tolv løpere som har fått landslagsstatus samlet på ett lag. På det laget er det både distanseløpere og mer tradisjonelle sprintere.

Tilbake på landslaget etter ett års fravær er Johannes Høsflot Klæbo, mens Iver Tildheim Andersen og Ansgar Evensen er nye på laget. Ute er løpere som veteranene Sindre Bjørnestad Skar og Sjur Røthe.

På damesiden er det ni løpere på laget. Norges beste sprinter de siste par sesongene, Kristine Stavås Skistad, er tilbake på landslaget. Margrethe Bergane og Kristin Austgulen Fosnæs er nye, der de kommer opp fra rekruttlandslaget. Det er også holdt av en plass for Therese Johaug, hvis hun ender opp med å bestemme seg for et come-back på toppnivå. Ute fra damelaget er løpere som Ane Appelkvist Stenseth, Helene Fossesholm og Marte Skaanes.

Vilde Nilsen fra Tromsø, med familie i Bardu, er som ventet med videre på landslaget i Para Elite. Der er 24-åringen en av fire løpere på landslaget for kommende sesong, der VM på hjemmebane i Trondheim er det store målet for de norske langrennsutøverne.

– Vi ønsker å bevare landslagsmodellen. Det er utrolig viktig. Det finansierer alt vi holder på med i norsk langrenn. Tiden forandrer seg, så vi er nødt til å være fleksible. Når alle vil, får vi det til. Vi har veldig mange gode skiløpere i Norge. Det er en takknemlig oppgave for vi har så mange gode, men det er samtidig leit at man må skuffe løpere som er gode internasjonalt. Vi vet vi må ta tøffe valg. Alle uttak er forankret i trenergruppa, sier Landslagssjef Ulf Morten Aune i pressemeldinga fra Norges skiforbund.

Dette er de nye langrennslandslagene til Norge:

Kvinner Elite: Lotta Udnes Weng, Nes Ski, Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind IL, Julie Myhre, Byåsen IL, Heidi Weng, Idrottslaget i BUL, Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL, Tiril Udnes Weng, Nes Ski, Margrethe Bergane, Konnerud IL, Kristin Austgulen Fosnæs, Fossum IF, Kristine Stavås Skistad, Konnerud IL.

Para Elite: Vilde Nilsen, Kvaløysletta SL, Indira Liseth, TIF Viking, Trygve Toskedal Larsen, Trysil IL, Thomas Karbøl Oxaal, Sauda IL og ledsager Geir Lervik, Matningsdal IL.

Herrer Elite: Pål Golberg, Gol IL, Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski, Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer Skiklub, Didrik Tønseth, Byåsen IL, Ansgar Evensen, Vind IL, Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL, Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF, Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer Skiklub, Harald Østberg Amundsen, Asker SK, Even Northug, Strindheim IL, Iver Tildheim Andersen, Rustad IL.

Powered by Labrador CMS