Håvard Lemika Larsen ga det han hadde, men det holdt akkurat ikke for BOIF i serieåpningen.

– Litt urutinert av oss å lage det frisparket

(5. divisjon: BOIF –  Valhall 0-1) Et unødvendig frispark sørget for at BOIF endte poengløse i gjensynet med 5. divisjon. 

Publisert Sist oppdatert

Det endte 0-1 i Bardufoss storhall. På overtid i første omgang forærte BOIF gjestene Valhall fra Tromsø et frispark utenfor straffefeltet. En dytt i ryggen på en motspiller gjorde at dommer, Johnny Olsen, ikke hadde noe annet valg enn å blåse frispark. Mikael Ingebrigtsen både bukket og takket for muligheten. Frisparket satte han forbi Vebjørn Hanssen i BOIF-målet. 

Både BOIF-trener Steve Rogne og kaptein, Håvard Lemika Larsen, beskriver det som typisk at det ble en dødballsituasjon som avgjorde. 

– Egentlig er det vel det, sier Lemika Larsen. 

– Det blir fort typisk for kampen slik den blir. Det er litt urutinert av oss å lage det frisparket, men slik er det, supplerer Rogne. 

Gjestene førte

Det var gjestene som førte kampen spillemessig, men uten at de klarte å skape all verden. BOIF tettet bra bakover, og etter hvert klarte de også å krige seg inn i kampen. Men på slutten av omgangen glapp det. 

– Da begynner vi å rote og spiller oss selv inn i trøbbel. Ting skal skje for fort. Jeg synes vi klarer å ta over kampen en periode, og har taket på det, før det glipper mot slutten av omgangen, beskriver BOIF-kapteinen. 

Han synes det var surt å få scoringen imot på overtid av første omgang, og tror fort kampen kunne vært annerledes om laget hadde unngått baklengs de første 45. 

– Det kunne ha gitt oss det ekstra giret vi trengte om vi hadde holdt 0-0 til pause, tror Lemika Larsen. 

Kunne gått begge veier

BOIF-trener Rogne, mener det var en kamp som kunne bikket begge veier. 

I andre omgang var det også gjestene som kom best ut, og kom til noen avslutninger. Men det ble sjelden veldig farlig foran BOIF-keeper Hansen. BOIF hadde sine tilbud, men den siste lille finishen manglet. 

BOIF-spillerne var akkurat hakket for sent ute da det skulle avgjøres i jakten etter utligning.

Rogne gir laget godkjent for innsatsen og prestasjonen. 

– Ja, det er godkjent med et ganske ungt lag. Det er synd det dabber litt på slutten av første omgang. Utover det, kunne dette ha gått begge veier, slår Rogne fast. 

– Med unntak av slutten av første omgang og starten av andre, er vi godt fornøyd med prestasjonen, legger han til. 

Forfall

Både Rogne og Lemika Larsen roser de yngre spillerne som var med og bidro. Selv beskriver Lemika Larsen at han var pumpa etter en time, etter sykdom den siste uka. 

– Det var slutt etter 60 minutter. Men jeg synes ungguttene leverer. De kommer inn og er friske og setter preg på kampen, sier han, og trekker spesielt fram leanger Hargaut og Ruslan Hranat. 

– De tør å stå opp og kjempe  – det er veldig bra, supplerer Rogne. 

BOIF var akkurat litt for seint ute til å sikre seg poeng i seriepremieren.

BOIF fikk også et par forfall før kamp, med spillere som var syke, eller som var blitt kalt ut på jobb. 

– Slik er det, det er vanskelig for dem å være to plasser, sier Rogne. 

Han var i tillegg bekymret for en skade Svein Barmen pådro seg midtveis i første omgang. Ifølge Rogne beskrev Barmen selv at han hadde hørt et klikk i kneet da han var i en duell. 

Om ei drøy uke venter Senja 2 (29. april) i neste runde for BOIF. 

Powered by Labrador CMS