Junioren Lea Berle Horne fra Storsteinnes er tildelt 50.000 kroner fra Samfunnsløftets talentstipend.

50.000 i stipend til Lea

Vektløfteren Lea Berle Horne fra Storsteinnes er en av idrettsutøverne som nå mottar et talentstipend på 50.000 kroner.

Publisert

Det er Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge som står bak tildelinga. 18-åringen er én av 29 talenter fra landsdelen som nådde opp i søknadene som kom fra 327 ulike søkere. Lea er blant de 18 søkerne som innfris et beløp på 50.000 kroner som utviklingsstipend fra Samfunnsløftet. 11 søkere nådde opp i konkurransen og fikk et såkalt topptalentstipend fra Samfunnsløftet. Dette er på 150.000 kroner.

Den sterke Balsfjord-jenta Lea Berle Horne har de siste årene herjet nasjonalt og nordisk i sin vektklasse, og har også vunnet senior-NM, senest i vår.

Nylig klarte hun både EM- og VM-kravet til årets internasjonale juniormesterskap. De mesterskapene arrangeres i Polen og Spania denne høsten. Lea har allerede vunnet medaljer i EM for ungdom.

Dyrke talenter

- Dette er femte året vi har gleden av å gi ut talentstipend i Nord-Norge, og vi blir mer og mer imponert for hvert år som går. Det er ingen tvil om at vi evner å dyrke og løfte fram talenter i Nord-Norge! For hvert år får vi flere og flere søkere, og juryen får en stadig vanskeligere oppgave med å velge ut mottakere, sier banksjef Siri Lund i ei pressemelding.

I juryens begrunnelse for at Lea Berle Horne kom gjennom nåløyet for støtte gjennom dette talentstipendet står det at det langsiktige målet hennes er OL i 2028. For å komme seg dit har hun et mål om å komme seg til VM-senior og få bedre plasseringer her, i tillegg til å ta medalje i EM junior de neste to årene. Juryen skriver videre at Lea er et godt forbilde for unge som driver med vektløfting, at hun har et sterkt ønske om å bidra til å rekruttere flere jenter og bidrar i sitt treningsmiljø på en positiv måte.

Powered by Labrador CMS