Lars Nordmo Lundamo gratuleres av kaptein Adrian Nymo Melseth og Mathias Nymo etter 4–1-målet mot Stakkevollan.

– Viktig med seier i første kamp

Mellembygd slo til med en sterk seier borte mot Stakkevollan i serieåpninga.

Publisert Sist oppdatert

(5. div.: Stakkevollan–Mellembygd 3–5) Med tapet for Stakkevollan i fjorårets siste seriekamp, glapp tre plasser på slutt-tabellen for Mellembygd. Dermed endte laget på 7. plass. Tirsdag kveld fikk de blå og hvite fra Rundhaug sin revansje, da de vant årets serieåpning på samme bane 5–3.

– En deilig seier for oss. Det er viktig å vinne første kampen, sier Mathias Nymo.

Midtstopperen skåret ett mål på en frekk hælflikk etter et hjørnespark noen minutter før pause, og var sentral bakover med flere viktige inngripener, da målselvingene halte i land alle tre poengene i det som mot slutten ble en real snøkamp på den trange Stakkevollan-banen.

– Vi kriget godt i boks, digg, sier Nymo og smiler lurt etter seieren.

Lars Nordmo Lundamo (t.v.), Sigurd Alterskjær Eriksen (2), Tobias Rubbås og Mathias Nymo skåret målene i første seriekamp for Mellembygd.

Mellembygd tok en fortjent seier, men det som underveis så ut som en komfortabel ledelse med 2–0 til pause, 3–0 rett etter og også 4–1, snudde i sluttminuttene etter to kjappe reduseringer fra hjemmelaget. Men da vertene jaget 4–4, fikk gjestene etablert et angrep som endte med at lagets første målskårer, Tobias Ferdinand Rubbås, ble lagt i bakken. Straffen fra Sigurd Alterskjær Eriksen gikk akkurat dit de pleier fra hans fot, i nettmaskene, og dermed 5–3 til gjestene.

Stakkevollan reduserer her til 3–4 og fornyet spenning i kampen rett før slutt.

4–1-målet til Mellembygd var det Lars Nordmo Lundamo som spektakulært flikket inn fra kort hold etter at Adrian Nymo Melseth var i en hodeduell på et hjørnespark.

– På 4–1 skal vi ha kontroll, men dette er første økta utendørs, det er uvant og glatt med snøen på banen etter hvert, og da blir det mye krig. Slik det ofte blir i de første seriekampene når man er «rusten» og har tunge bein, sier Alterskjær Eriksen, som også sto bak Mellembygds tredje skåring.

Håpet det beste

Han fikk et frispark fra Espen Langnes, tok ned ballen og banket den forbi hjemmelagets sisteskanse.

Det ble en del harde tak for Sigurd Alterskjær Eriksen og Mellembygd-guttene da de hentet hjem tre poeng fra møtte med Stakkevollan tirsdag kveld.

– Jeg lukket øynene og håpet det beste, sier fjorårets toppskårer i divisjonen og gliser.

Han sørget for 23 fulltreffere i 23-sesongen, og med to mål i første kamp er han i rute til det, og vel så det.

Deilig seier

Spillende trener Lasse Rubbås Sandmo måtte se serieåpninga fra benken etter et solid overtråkk på siste treninga. Han kunne fornøyd konstatere at starten poengmessig ikke kunne vært bedre:

– Det er deilig å vinne her, på en litt «ekkel» bane. En fin revansje etter siste serierunde her i fjor, og godt å bli ferdig med denne kampen, sier Rubbås Sandmo.

Han mener en seier som den de knep tirsdag kveld er viktig med tanke på selvtillit innad i spillergruppa.

Lokaloppgjør lørdag

Mellembygd-laget går for seier i alle kampene, men ikke for opprykk av den grunn:

– Nei, det trener vi ikke for, men ser du på troppen vår bør vi kunne hevde oss godt. Vi er ikke «redd» noen, men skal det snakkes om opprykk må det trenes bedre. Da holder det ikke med to økter i måneden, sier tomålsskårer Sigurd Alterskjær Eriksen og smiler.

Høyreback Simen Mellingsæter i drivet offensivt for MIL.

Lørdag venter årets første lokaloppgjør når de møter Storsteinnes i Balsfjord. Et STIL-lag som også hentet poeng i Tromsø tirsdag kveld, med 2–2 mot Skarp 2.

– Da er vi klar for en ny «krig», sier Mathias Nymo med glimt i øyet.

Powered by Labrador CMS